Kinderboerderij

De kinderboerderij is voor iedereen gratis toegankelijk. Je kunt er meer leren over allerlei dieren die normaal in de stad niet voorkomen en soms kun je ze zelfs aaien. Als je meer wilt weten over de dieren kun je natuurlijk altijd een vraag stellen aan één van de beheerders of vrijwilligers van de kinderboerderij. Het is het leukst om zelf een keer langs te komen, maar zullen we alvast een rondje maken?


Als je de kinderboerderij komt binnenlopen, zie je links eerst de konijnenhokken en de konijnenren. Een fijne plek waar konijntjes en kinderen kennis kunnen maken met elkaar.

Loop je iets verder, dan kwam je bij Peggy ons vrolijke hangbuikzwijntje. Helaas is Peggy inmiddels tot ons groot verdriet overleden. Zij was het vrolijkste dier dat we hadden. Ze kwam naar je toe als je haar naam riep. s´Middags stond ze al aan het hek te wachten voor wat lekkers. Zij beloonde ons daar ook voor door een pootje te geven en te gaan zitten! Waarschijnlijk missen ook de trouwste bezoekers ons Peggy. gelukkig hebben we momenteel weer 2 hangbuikzwijntjes in ons bezit. Ze heten Ineke en Tineke.
Daarna kom je bij de pauwenren. Daar mag je in, maar wel samen met een medewerker van de kinderboerderij. We hebben een mannetjes- en een vrouwtjespauw en een jonge pauw. Dat is ook een vrouwtje.
Vervolgens kom je bij een grote vijver en de kippenren. De vijver zit vol met watervogels. Je kunt niet bij de vijver komen, omdat dat te gevaarlijk is. Maar je kunt natuurlijk wel naar de vogels kijken.
Weer iets verder ligt de dierenweide. Daar staan de schapen en de geiten samen. In de weide staat een stalletje en wat oude rioolbuizen die vooral dienst doen als schuilplaats tegen de regen, maar die ook zeker in het voorjaar veel gebruikt worden als speel- en klimtoestel door de geitjes

 

 


Inmiddels is door de nieuwbouw  van de moskee El – Feth ons beschikbare terrein ingrijpend veranderd. Door eerder afgesproken grondruilen door gemeente Tilburg en de in planning zijnde nieuwbouw en herstructurering van Kinderboerderij Buurtpark Maria Goretti hopen wij in de toekomst weer die gezellige drukke ontmoetingsplek voor  wijkbewoners en andere gasten te zijn zoals voorheen.